Ta kommandot

När jag blev medveten i morse – jag hade tänkt skriva ”vaknade” men ”blev medveten” skulle det vara – så gled jag sakta ut ur en dröm. Drömmen handlade om en person jag känner till, så jag tänkte tanken att berätta om min dröm för henne och vad det kunde leda till. Då förflyttades jag snabbt i tanken till en närliggande situation eller ska vi säga upplevelse, som är fylld av smärta, sorg, ensamhet, utanförskap – negativa känslor som jag många gånger förut blivit ledsen av att vara i och tänka på. DET SÅG JAG.

Jag såg som att en tanke, den tanken om den smärtfyllda situationen, hoppade in i ett spår, ungefär som en vagn med hjul man sätter i en skena, eller som trådkorgarna i vårt badrum som ibland hoppar ur spår med sina små hjul, då måste de lyftas upp lite och in i spår igen. Så var det med tanken!

Jag insåg genast att det spåret, nej, det vill jag inte ta, och jag kan bestämma vad jag ska ha för tankar, jag kan bestämma vilket spår jag ska sätta hjärnan i! Jag visste vilket spår jag ville att den skulle ta idag istället, eftersom jag har ett projekt jag håller på att förverkliga. DET väljer jag att hjärnan ska ägna sig åt idag. Det spåret vill jag att hjärnan ska ta. Så jag reglade om! Otroligt. Så himla cool upplevelse tycker jag.

Även för några år sedan hade jag en liknande upplevelse, då var det tyst när jag vaknade, inuti mitt ”mind”, och så en liten stund senare blev jag medveten om hur den plötsligt satte igång, tankemaskinen! Det blev väldigt tydligt för mig den gången, att medvetandet definitivt inte är våra tankar, de är något som sätts på. Och uppenbarligen något vi kan lära oss att styra. ∞

Är du intresserad av inre upplevelser och insikter som går bortom vår vanliga vardag, och hur dessa kunskaper kan hjälpa dig till ett bättre liv idag? 15/8 har jag release-kväll för Mysterieskolan™ (i Stockholm). Välkommen att läsa mer och anmäla dig här!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.